Training & mini presentaties

Elke vereniging kent een schat aan kennis en mogelijkheden binnen zijn eigen leden. Zowel Jennifer als Jeroen lieten tijdens een samenkomst van JCI Kromme Rijn zien wat er bij hun professionele werkzaamheden komt kijken. Beiden op een prikkelende en vernieuwende manier.

Jennifer Nap werkt in een de kapsalon Luciënne die al 3 generaties in de familie is. Zij koos niet voor een standaard bedrijfspresentatie maar liet doormiddel van een mini beleving ons voelen: “what it’s like to be a hairdresser”. Zij gaf iedereen een opdracht; schilder aan de hand van de aanwijzingen de omschreven afbeelding en achtergrond. Hierbij mochten de leden ook enkele korte vragen stellen. Tijdens het schilderen liep Jennifer rond waarbij ze klanten als karikatuur neerzette. Hierdoor werd duidelijk dat het kappersvak niet alleen creatief iets maken was maar ook luisteren en vele randactiviteiten inhield. Iedereen vond het verrassend hoe gemakkelijk je aannames maakt en geen schilderij gelijk is aan de hand van dezelfde aanwijzingen.

Jeroen Baars werkt als zelfstandig creatief vormgever voor diverse bedrijven. In een korte presentatie liet hij zien dat iedereen creatief kan zijn en dat het niet per se een talent is. Door het creëren van de juiste tools, plaats en tijd ontstaat er creativiteit en kun je goed een brainstorm organiseren met collega’s of jezelf. Daarna zijn we in 3 korte creatieve sessies aan het werk gegaan waarbij er niet naar een oplossing werd gezocht maar door eerst te “dirigeren” door een tegenstelling en daarna een superheld toe te passen hoe je op nieuwe ideeën en inzichten komt. Deze nieuwe ideeën kun je daarna “haalbaar” gaan maken om zo tot een actie te komen.