Opbrengst Week van het Hospice 2018


JCI Kromme Rijn was met 3 leden acties tijdens de Week van het Hospice 2018 waarmee de gezamenlijke serviceclubs uit Houten diverse activiteiten organiseren en hiermee geld ophalen voor het Hospicein Houten. In januari kon er cheque van € 19.503,- overhandigd worden. Naast dit mooie bedrag is het creëren van zichtbaarheid een belangrijk doel. Namens JCI waren Carmen, Rosanne en Jeroen actief.

 Veel activiteiten

Na de fantastische afsluiting van de Kerstmarkt en snuffelfair in december kon de definitieve balans worden opgemaakt. De Week van het Hospice 2018 was al in september begonnen en veel mensen uit Houten hebben in die week gefietst, geskeelerd, gesport, gegolfd, gegeten met Proef het Rond en massaal loten gekocht. Michel: “we hebben veel blije gezichten gezien bij de deelnemers, maar ook bij alle vrijwilligers van de organisatie. Het is fantastisch om te zien hoe betrokken mensen zijn, vergeet ook niet alle sponsoren die dit mogelijk gemaakt hebben. Onze dank is groot en we kijken uit naar september 2019 om er weer een succes van te maken!”
Opbrengst

Josje van Dijk mocht namens het Hospice Kromme Rijnstreek de cheque in ontvangst nemen, ze reageert enthousiast “wat een geweldig mooie opbrengst van deze week, we bedanken hierbij alle mensen die daaraan bijgedragen hebben.” Het geld helpt het Hospice Kromme Rijn een aantal activiteiten sneller te realiseren. . De opbrengst van deze Week 2018 wil het Hospice Kromme Rijnstreek graag besteden aan een al langer bestaande wens. Het plan is om een tuinberging met overdekte fietsenstalling te bouwen aan het Hospice, dan kan het tuingereedschap veilig opgeborgen worden, staan de (elektrische) fietsen van vrijwilligers, familie en vrienden van de gasten droog en kunnen de accu’s opgeladen worden.


Geld is echter niet alleen het doel van de Week van het Hospice. Elk jaar worden er gasten in het Hospice opgenomen waarvan de familie niet wist dat deze plek bestond en hoe fijn het is om in zo’n mooie rustige omgeving afscheid van elkaar te kunnen nemen. De Week van het Hospice hoopt met deze activiteiten ook meer bekendheid en een grotere betrokkenheid van de inwoners van Houten en omgeving te creëren. Er zijn meer dan 120 vrijwilligers betrokken bij het Hospice, er blijft echter behoefte aan nieuwe vrijwilligers.


De vraag namens de werkgroep van de Week van het Hospice blijft dan ook in 2019: ” Wat heb jij over voor het Hospice?”