JCI wereldcongres

Dit jaar was het Wereld Congres (WC) extra bijzonder omdat het plaatsvond in Amsterdam! Dit was voor ons een unieke kans om hierbij aanwezig te zijn. De week stond in het teken van netwerken, trainingen, inspirerende sprekers, bedrijfsbezoeken, vergaderen, Nederland verkennen en feesten.

Het Wereld Congres is een grootschalig evenement waarbij er dit jaar c.a. 4000 JCI leden aanwezig waren. Het is een unieke ervaring waarbij je ziet hoe groot JCI is en hoeveel impact er wereldwijd gecreëerd wordt. Het begon met een geweldige opening waarbij de delegaties vanuit alle landen werden aangekondigd. Gedurende de week zijn er ontzettend veel activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt was woensdagochtend bij de keynote spreker Kofi Annan. Het was een bijzonder moment om Kofi Annan te zien spreken. Uiteraard was er ruimte om vragen te stellen.

Gedurende de workshops en sprekers doe je veel kennis en inspiratie op. Wij hebben o.a. de workshop gevolgd over “The speed of trust” en “Reset yourself to happines”. Er waren bedrijfsbezoeken zowel in als buiten Amsterdam. Wij hebben een rondleiding gekregen bij het gebouw ‘The Edge’ van Deloitte waarbij de nieuwste technologieën op werkgebied naar voren kwamen. Op donderdagavond stond de Japanse avond gepland. Een avond waarbij je ondergedompeld werd in de Japanse gebruiken en cultuur. De week werd afgesloten met een prachtig gala. Het was voor ons een waardevolle en inspirerende week!