JCI went international!

Het doel van dit weekend?!
Verbinden en gezelligheid!

Op donderdagochtend rond 10 uur vertrokken Carmen, Patrick en Thijs in de eerste auto richting Florenville, met als tussenstop het 3 landen punt. Daar ging Carmen zo sportief als ze is lopend naar boven terwijl onze mannen heel sportief de lift namen…Op de toren zagen ze de verbinding tussen Nederland, België en Duitsland. Hier is de eerste volg (en laatste vlog) van het weekend gemaakt.

Eenmaal aangekomen in het huisje in Florenville is het drietal lekker uit eten gegaan in een heerlijk restaurant, le Florentin. Bij thuiskomst is er nog een kleine Whisky proeverij georganiseerd door Carmen, die drie eigen flessen had meegenomen. Dit zorgde er natuurlijk voor dat men ook wel makkelijk in slaap viel de eerste avond.

Vrijdagochtend werden Patrick en Carmen gewekt door de overheerlijke geur van gebakken eieren, die Thijs aan het klaarmaken was in de keuken. Echt een fantastisch ontbijt. Inmiddels waren ook Nicole en Evelien onderweg naar Florenville. Halverwege de ochtend besloten we vanwege het donkere weer om naar de grotten van Han te gaan met zijn allen. Die waren echt heel indrukwekkend, met ook nog een spectaculaire lichtshow halverwege. Toen we de grotten uitliepen scheen de zon en hebben we licht geluncht. In de avond zijn we naar hetzelfde restauant gegaan als de avond ervoor. Wederom een succes.

Op zaterdagochtend om half 9 vertrokken ook Faysal, Mariëlle en Rosanne naar de Ardennen. Faysal heeft tijdens de rit vooral de binnenkant van mijn ogen bekeken. Terwijl Rosanne en Mariëlle door het kletsen af en toe een afslag misten. 1,5 uur later dan gepland waren ze eindelijk aangekomen bij de activiteit van de dag, kajakken! Dit was voor de meesten van ons geen probleem, behalve voor team Schildpad (Rosanne en Faysal) beide zonder kajak ervaring waardoor zij vooral horizontaal of achterstevoren de rivier over gingen. Een ander hoogtepunt was Nicole die vastliep op stenen en vervolgens omsloeg in een stilstaande kajak. Een middag vol mooie momenten en gezelligheid.

Voor de avond stond er een heerlijke BBQ op het programma. Een deel van de groep ging de BBQ alvast aansteken, en het andere deel ging boodschappen doen. Toen zij terug kwamen stond het vuurtje al te brandje en stonden de hamburgers al snel op tafel. Tussendoor vond er een kleine fotoshoot plaats vanwege de magic sunlight en het uitzicht. Hierbij bleek het spellen van de letters ‘JCI’ na een paar biertjes echter niet zo makkelijk meer (zie foto’s). Na het zingen van onze guilty pleasures werd het eerst vuur ontstoken op de speciale JCI vuurkorf. Om daarna dansjes te doen en te kletsen tot in de late uurtjes.

Zondagochtend ontstond rond half 9 weer een teken van leven in het huisje in Florenville. En natuurlijk konden de heerlijke eitjes van Thijs bij het ontbijt niet ontbreken. Na een heerlijk ontbijt heeft iedereen zijn spullen gepakt om zichzelf klaar te maken voor de terugreis. Rond de middag was iedereen weer teruggekeerd in het prachtige Houten.