De inwoners van Oekraïne hebben op dit moment te maken met een noodsituatie. Velen zijn op de vlucht geslagen of leven in angst voor wat komen gaat. De leden van JCI (Junior Chamber International) Kromme Rijn komen daarom in actie om goederen in te zamelen.

‘We zijn allemaal enorm geraakt door de situatie in Oekraïne. In Europa krijgen we hoe dan ook te maken met een van de grootste humanitaire crises in de recente geschiedenis. Net als zo velen in Nederland willen we als JCI helpen waar dat kan. De komende tijd gaan de leden van JCI Kromme Rijn daarom aan de slag met inzamelen van hulpgoederen voor mensen in Oekraïne’.

De actie

De focus van de actie ligt op het inzamelen van medische hulpgoederen en hygiëne producten (zie tevens deze lijst: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1IQ0YoV9uYiuI_-7gyAV70p7cBsGyaEP6asNeYi5hm3Q/edit#gid=0t). Uit contacten met JCI besturen in andere landen, waaronder Oekraïne en Slowakije, blijkt dat aan deze producten de meeste behoefte is.

Leden van JCI Kromme Rijn gaan de goederen inzamelen op de peppelkade 21 in Houten. De eerste dagen zijn bekend. Vrijdag 04/03/2022 van 15.00-17.00u en zaterdag 05/03/2022 van 09.00-12.00uur. Deze worden steeds verder uitgebreid. Houd voor de extra inzameldagen onze facebookpagina, JCI Kromme Rijn, in de gaten.

JCI Kamers in het hele land werken samen aan deze inzameling. De ingezamelde goederen worden op centrale punten opgeslagen en op transport gezet naar Slowakije. JCI Slowakije zorgt er vandaaruit voor dat de spullen naar Oekraïne gebracht worden. Voor meer informatie over de landelijke actie zie https://jci.nl/oekraine

Hoe kan jij helpen?

Bekijk onze facebookpagina om te zien waar en wanneer je goederen kunt inleveren. Heb je grote partijen goederen en wil je dat wij die komen ophalen? Neem dan contact op met jcikrommerijn@gmail.com.